Potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se Vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Chipotle Adobo
Uzené papričky Jalapenos v nálevu Adobo. Tato paprička pochází se severomexického státu Chihuahua. Patří mezi jemněší papričky. Papričky určené k sušení se nechávají déle zrát aby ztratili vlhkost. Dále se po sklizni po několik dní udí, tudíž mají výraznou kouřovou chuť a aroma.
Chipotle v omáčce Adobo znamená Chipotle v omáčce. Adobo znamená v Mexiku omáčka / koření. Chipotle chilli je uzené chilli, často jalapeňo. Jalapeno zůstane, dokud není zralé a tmavě červené, pak se suší. Obecně lze říct, že chipotle znamená uzená chilli paprička. Uzené chilli pochází ze starých civilizací v Mexiku. Španělské slovo chipotle pochází ze slova chipotli v jazyce n`huatli, což byl jazyk Aztéků. Chipotle se používá sušené nebo naložené v nálevu s rajčatovým protlakem a kořením. Chipotle je středně pálivé chilli.
Složení: Voda, Chipotle papričky, rajčatový koncentrát (voda a rajčatový protlak), cibule, bílý lihový ocet, cukr, sůl a česnek
Použití: Používá se do omáček, jako příloha k sendvičům a svačinám, k ochucení dipů, sýrů a paštik, ale také jako hlavní přísada do mexických masových kuliček.
Potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se Vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Souhlas můžete odmítnout zde.
Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.